Fondsenwerving

Fondsenwerven met contextschrijver.nl

Fondsen zijn lastig te vinden op Google

Er zijn heel veel fondsen die mee willen betalen aan de uitvoering van een plan of project van uw stichting of vereniging. Maar het is lastig om het juiste fonds te vinden dat past bij uw plannen. Veel fondsen zijn lastig via Google te vinden. Zonder aanvullende informatie is het moeilijk om uit te zoeken welke fondsen in aanmerking komen voor uw project. Als fondsenwerver werk ik met het meest actuele overzicht van duizenden fondsen, zodat ik u kan helpen de juiste fondsen te vinden.

Kennismaking en onderzoek

Als fondsenwerver ga ik graag voor uw vereniging of stichting aan het werk. Voordat ik aan de slag ga met de daadwerkelijke fondsenwerving, hebben wij een kennismakingsgesprek. Dat kan ook online. Na het gesprek kijk ik welke fondsen voor uw project in aanmerking komen en maak ik voor u een wervingsplan. Hiervoor bereken ik een basisbedrag van € 250 excl. BTW.

No Cure No Pay

Als fondsenwerver werk ik de aanvraag voor de fondsen uit en stuur deze (in overleg) voor u naar het desbetreffende fonds. Ook houd ik de projectadministratie bij.  Ik schrijf uw projectplan en maak samen met u de begroting en het dekkingsplan. Ik vul de aanvraagformulieren voor u in en maak eventueel de wervingsbrief. Hierbij werk ik op No Cure, No Pay basis. Over het bedrag dat vanuit een fonds gerealiseerd, wordt, betaalt u 10% over het ontvangen bedrag (excl. BTW). Als het fondsbedrag boven € 100.000 komt, maken wij hiervoor een andere afspraak.

Jubileumvoorstelling 'Zuiver Aartswoud', foto Hanneke de Boer

Jubileumvoorstelling ‘Zuiver Aartswoud’, foto Hanneke de Boer

 

 

 

 

 

 

Tips voor fondsenwerving

– Fondsen hebben vaak een termijn of periode waarin er uitbetaald wordt. Daarom vraagt het fondsenwerven meestal een langere periode die soms wel 6 maanden kan duren. Begin daarom op tijd en stel uw planning daarop in.
-Veel fondsen stellen het op prijs als u zelf ook een (financiële) bijdrage levert. Dit kan in de vorm van geld, maar ook bijvoorbeeld in zelfwerkzaamheid of met vrijwilligersactiviteiten zijn.
-Zorg dat u een goede financiële administratie hebt. Voor het aanvragen van fondsen worden er bijna altijd financiële gegevens gevraagd over uw vereniging of stichting. Houdt ook bij welke activiteiten uw vereniging of stichting doet.
-Het is belangrijk dat er een duidelijke verband is tussen de activiteiten van uw stichting of vereniging en het project waarvoor u wilt werven.

Meer weten over fondsenwerving via contextschrijver.nl?

Contact opnemen is altijd vrijblijvend.